Printer Friendly Version Boravak delegacije Pokrajinske vlade AP Vojvodine u Rijeci @ 4 October 2018 12:11 PM

ana 19.09.2018. godine u poseti Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci, boravila je delegacija Pokrajinske vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, u sastavu pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu  Vladimir Batez. 
Delegacija se sastala sa županom Primorske-goranske županije Zlatkom Komadinom, zamenikom župana Petrom Mamulom, zamenikom gradonačelnika Grada Rijeke Nikolom Ivanišom, predstavnicima Karlovačke županije, Grada Ogulina i opština Vojnić, Krnjak i Plaški, predstavnicima srpske zajednice iz Rijeke i Gorskog Kotara, kao i sa predstavnicima kulturnih društava "Nikola Tesla" iz Karlovca i "Milutin Tesla" iz Plaškog.

Posetila je i Pravoslavnu crkvenu opštinu u Rijeci i hram "Svetog oca Nikolaja".

Tokom posete uručene su i donacije sportske opreme FK "Železničar" Moravice, kao i tehničke opreme za kabinet srspkog jezika u Osnovnoj školi "Srdoči" u Rijeci.