Printer Friendly Version Боравак делегације Покрајинске владе АП Војводине у Ријеци @ 4 October 2018 12:08 PM

Дана 19.09.2018. године у посети Приморско-горанској жупанији, Граду Ријеци и Генералном конзулату Републике Србије у Ријеци, боравила је делегација Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине, у саставу покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и покрајински секретар за спорт и омладину  Владимир Батез. 
Делегација се састала са жупаном Приморске-горанске жупаније Златком Комадином, замеником жупана Петром Мамулом, замеником градоначелника Града Ријеке Николом Иванишом, представницима Карловачке жупаније, Града Огулина и општина Војнић, Крњак и Плашки, представницима српске заједнице из Ријеке и Горског Котара, као и са представницима културних друштава "Никола Тесла" из Карловца и "Милутин Тесла" из Плашког.

Посетила је и Православну црквену општину у Ријеци и храм "Светог оца Николаја".

Током посете уручене су и донације спортске опреме ФК "Железничар" Моравице, као и техничке опреме за кабинет срспког језика у Основној школи "Срдочи" у Ријеци.