Printer Friendly Version Ulazak u Republiku Srbiju bez viza - odluka od 30.10.2014. @ 15 July 2014 08:41 AM

Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije na sednici koja je održana 30.oktobra 2014.godine usvojila Odluku o ulasku bez viza u Republiku Srbiju nosiocima svih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica EU ili vizu SAD i nosioca svih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama EU ili SAD, tj.:

1. Strani državljani, nosioci svih vrsta putnih isprava osim putnih listova i putnih isprava koje se izdaju u skladu sa medjunarodnim konvencijama, mogu da udju, tranzitiraju i borave bez vize u Republici Srbiji, ako poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica EU ili vizu SAD, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci.

2. Strani državljani, nosioci svih vrsta putnih isprava osim putnih listova i putnih isprava koje se izdaju u skladu sa medjunarodnim konvencijama, mogu da udju, tranzitiraju i borave bez vize u R.Srbiji, ako imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama EU ili SAD, najduže 90 dana u periodu od šest meseci.

3. Ova odluka stupa na snagu 08.11.2014.g.

4. Ova odluka se ne odnosi na nosioce Travel Document, Fremling Pass (posebna dokumenta-kartice), te iste osobe moraju da poseduju vizu za ulazak u Republiku Srbiju.