Printer Friendly Version Proslava Dana državnosti R.Srbije u Generalnom konzulatu u Rijeci @ 17 February 2014 12:19 PM

U prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci 14.02.2014.god. održan je prijem povodom Dana državnosti RS "Sretenje Gospodnje". Na prijemu je bilo 400 zvanica. Pored predstavnika organizacija i kulturnih društava (VSNM, SDSS, Pododbora SKD Prosveta i Zajednica Srba) prijemu je prisustvao i veliki broj građana srpske nacionalnosti iz PGŽ, Istre, Karlovačke i Ličko-senjske županije, odnosno gradonačelnici i načelnici opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Prijemu su prisustvovali i brojni gosti na čelu sa zamenikom načelnika grada Rijeke Markom Filipovićem,  sa zamenikom župana Petrom Mamulom, zamenikom načelnika opštine Viškova Denisom Mladenićem, predsednikom Gospodarske komore Rijeke Vidojem Vujićem, predsednikom društva hrvatsko-srpskog prijateljstva Nikolom Ivanišem, predstavnicima manjina makedonske, italijanske, češke, slovačke, romske i predstavnicima društva Bosne. Ispred katoličke crkve bio je prisutan izaslanik biskupa Ivana Devčića i sveštenik iz Drežnice Miloš Orelj.

Iz Ambasade RS u Zagrebu, bila je prisutna savetnik Jelena Ilić i ataše Aleksandar Nikšić.

Konzul-žeran Mirjana Milenković, kratkim istorijatom o prazniku "Sretenja" i pozdravom svim učesnicima, otvorila je svečani skup. Priredjen je prigodan umetnički program. Nastupilo je duhovno KUD iz Drežnice i Jasenka i KUD Sv.Nikola iz Rijeke.

Dan državnosti je bio dobro medijski ispraćen.

Čestitke povomdom Dana državnosti, uputili su župan PGŽ Zlatko Komadina, gradonačelnik Vojko Obersnel, predstavnica Gradskog veća Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac,i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović i načelnica PU PGŽSenka Šubat.

Dan državnosti R. Srbije