| |     latinica | english  
Насловна
ДВАНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ИСТРИ

Генерални конзул Горан Петровић, 08.10.2020. године, у Српском културном центру у Пули, присуствовао је свечаном отварању Дванаестог фестивала српске културе у Истри и изложбе "Вибрације", сликара "Галерије 73" из Београда Ирине Черњавски Шантрић и Саве Рупића.

 

Фестивал чије је отварање због епидемије заразне болести "Корона вирус-COVID-19", померено са пролећа на јесен, одржава се из два дела, од 08. до 10.10.2020. године и од 05. до 09.11.2020. године у Пули. Организатори фестивала су Српски културни центар у Истри, Веће српске националне мањине Истарске жупаније и Координација Срба у Истри. Одржавање фестивала помогли су Истарска жупанија, Град Пула и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије. Фестивал је ове године посвећен српском песнику Душану Радовићу.

Током фестивала биће одржано више програма у Пули: "Hoomage Душку Радовићу" и песничко вече "Журим да реч може стићи време" родољубиве поезије Ирине Черњавски Шантрић у Српском културном центру у Пули и "Ревија српског филма" у Кину Valli у Пули (филмови: "Делиријум Тременс" режисера Горана Марковића, "Асиметрија" режисера Маше Нешковић, "Режи" режисера Косте Ђорђевића, "Краљ Петар I" режисера Петра Ристовског и "Случај Макавејев" режисера Горана Радовановића).


Верзија за штампу
Дијаспора
ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВИНАРА И МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ
ДВАНАЕСТИ ФЕСТИВАЛ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ИСТРИ
ВОДИЧ КРОЗ МЕРЕ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДЕ
О дијаспори и србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали